Det finnes iskaffe… og så finnes det Dalgona-iskaffe. Hvis du trenger en kaffepause som føles litt mer som en mini-ferie (og litt mindre som en rask kopp svart kaffe på farten), så er dette drikken for deg.
Vi snakker fløyelsmykt kaffeskum, kald melk og den der wow-effekten som får deg til å føle at du nettopp har gått inn på en trendy kafé – bare uten å betale 55 kroner.
Hva er en Dalgona-kaffe?
Dalgona-kaffe er den virale kaffetrenden som tok verden med storm under lockdown. Den lages ved å vispe pulverkaffe, sukker og kokende vann til det blir et tykt, kremete skum som du legger oppå kald melk med isbiter.
Det er både deilig, vakkert å se på (spesielt hvis det serveres i et fint glass) – og ja, litt vanedannende.
Hvilken melk er best til Dalgona-kaffe?
Her kan du eksperimentere. Helmelk gir en fyldig, rund smak, lettmelk gjør den lettere, og havremelk (spesielt barista-varianten) gir en kremet sødme med et snev av luksus.
Personlig elsker jeg havremelk, fordi den gir litt ekstra kaféstemning uten at jeg trenger å forlate sofaen min.
Her er vår enkle Dalgona-kaffeoppskrift – bedre enn Starbucks
Du trenger:
-
3 isbiter
-
3 dl melk
-
2 ss pulverkaffe
-
2 ss sukker
-
3 ss kokende vann
-
Ha pulverkaffe, sukker og kokende vann i en bolle.
-
Visp sammen med håndmikser eller for hånd (armtrening, noen?) til det blir tykt og luftig.
-
Fyll et glass med isbiter og melk.
-
Topp med det vispede kaffeskummet – og nyt før isen smelter.
Kan man lage Dalgona-kaffe uten sukker?
Ja, det kan man – men sukkeret hjelper til med å gi den helt riktige, stabile skumteksturen. Uten sukker blir skummet tynnere og mindre holdbart. Hvis du vil unngå raffinert sukker, kan du prøve med honning, kokossukker eller et sukkerfritt alternativ som erytritol. Smaken endrer seg litt, men det kan fortsatt være en god kopp iskaffe – bare litt mindre TikTok-vennlig.
Fått blod på tann?
I vår kategori for oppskrifter og drinker finner du enda flere ideer og guider som hjelper deg med å finne enkle oppskrifter du kan lage.
Du kan også lese vår oppskrift på klassisk iskaffe for enda mer inspirasjon.
Vi bruker navnet ditt og kommentarer til å vise offentlig på hjemmesiden vår. Din e-post er for å sikre at forfatteren av dette innlegget har mulighet for å komme i kontakt med deg. Vi lover å passe godt på dine data og holde dem sikret.